Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1306 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szalagos farsangi fánk

Hozzávalók (18 darabhoz)

3,5 dkg friss éleszt?
kb. 3,5 dl tej
60 dkg finomliszt
4 csapott ev?kanál cukor
egy kupica rum
4 tojássárgája
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
7 dkg vaj
a szaggatáshoz és sütéshez:
olaj
a tetejére:
porcukor
a tálaláshoz:
ev?kanál barackpálinka
sárgabarackdzsem

      Az éleszt?t kb. 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, majd 4 ev?kanál lisztet meg 1 kiskanál cukrot beleszórva kovászt készítünk bel?le. Ezt 15 percig pihentetjük. Ezalatt el?ször a lisztet átszitáljuk, majd a rumot meglangyosítjuk, és a maradék cukrot feloldjuk benne. Mély tálban a maradék lisztet a tojások sárgájával, a kovásszal, a sóval, a reszelt citromhéjjal meg a rumos cukorral fakanállal keverni kezdjük. Apránként a maradék langyos tejet, majd az olvasztott vajat is belecsorgatjuk. 6-8 percig dagasztjuk, ezalatt lágy, szép, hólyagos kelt tésztát kell kapnunk. Ezt tiszta konyharuhával lazán letakarva, szobah?mérsékleten kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután könnyedén átgyúrjuk, vékonyan megolajozott gyúrólapra borítjuk, és kissé olajos tenyérrel kb. 2 centi vastagra lapítjuk-pofozgatjuk. 6 centi átmér?j? szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongokat a konyharuhával lazán letakarva még 25-30 percig kelesztjük, majd egyik oldalukon középen kissé benyomjuk (sütéskor ez az oldala kerüljön alulra), magasabb falú serpeny?ben legalább 5 deci közepesen forró olajba rakjuk - egyszerre maximum 3 darabot, mert megn?nek! -, azonnal lefedjük, és 1,5 percig sütjük. Óvatosan megfordítjuk, és most már fedetlenül újabb 1,5 percig sütjük. A szép, szalagos fánkokat konyhai papírtörl?re szedjük, és azon forrón minden kisült adag tetejére egy kevés porcukrot szitálunk. Ha valamennyi elkészült, az egész adagot újra "behavazzuk" porcukorral. Pálinkával ízesített, langyos baracklekvár kíséretében kínáljuk.


Elkészítési id?: 50 perc + kelesztés.
Egy adag: 312 kcal / 1304 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji aszú 4 puttonyos `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY