Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1328 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Töltött süt?tök

Töltött süt?tökHozzávalók

1 zsenge, kanadai
süt?tök (kb. 80 dkg)
kb. 1 csapott kiskanál só
fél kiskanál csemege
pirospaprika
3 ev?kanál apróra vágott
metél?hagyma
3 ev?kanál s?r? tejszín
(tejföl is lehet)
1 vastagabb szelet
szikkadt fehérkenyér
4-5 dkg vaj
2-3 dkg frissen reszelt
parmezán

      A tököt megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos belsejét kivájjuk. Húsát kissé megsózzuk, majd a két fél tököt üregével fölfelé magas falú tepsibe fektetjük. Annyi vizet öntünk alá, amennyi a feléig ér, alufóliával letakarjuk, majd a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 40 perc alatt vajpuhára sütjük. Lecsöpögtetve vágódeszkára emeljük, s ha már kih?lt annyira, hogy lehet dolgozni vele, a belsejét kanállal úgy kaparjuk ki, hogy a héjon kb. 1 centi vastag húsa maradjon. A kivájt tököt a pirospaprikával, a metél?hagymával és a tejszínnel összekeverjük, enyhén megsózzuk, és a töktekn?kbe visszatöltjük. A kenyeret - miután a héját levágtuk - durvára reszeljük, az olvasztott vajjal és a sajttal összekeverve a süt?tökre szórjuk. A süt?be visszatolva kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 1134 kcal / 271 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi chardonnay 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY