Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1286 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Sonkás szárzellerstangli

Sonkás szárzellerstangliHozzávalók

1 csomag mélyh?tött,
leveles vajastészta
50 dkg szárzeller
20 dkg f?tt, füstölt
sonka
1,5 dl tejföl
1 tojássárgája
só, ?rölt bors
mustár
10 dkg reszelt sajt
(lehet?leg parmezán)
a tészta nyújtásához:
liszt
a tetejére:
tojás

      A tésztát h?t?szekrényben hagyjuk felengedni. A szárzellert alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, leveleit lecsipkedjük és fölaprítjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, kb. 13 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben félig puhára f?zzük. Hideg vízzel azonnal leöblítjük, majd jól lecsöpögtetjük. A sonkát apróra daraboljuk, és a tejföllel meg a tojássárgájával turmixoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés mustárral ízesítjük. A reszelt sajtot és az összevagdalt zellerlevelet belekeverjük. A felengedett tésztát belisztezett deszkán 5 milliméter vastagra nyújtjuk, és 15 centi hosszú, 5-6 centi széles csíkokra vágjuk. A sonkás krémmel mindegyiknek a közepét megkenjük, és 1-1 zellerszárat fektetünk rá. (Kissé bele is nyomkodjuk.) A felvert tojással végigsimítjuk a széleit, majd egymástól 2-3 centi távolságra, lehet?leg süt?papírral bélelt tepsire fektetjük. El?melegített, forró süt?ben (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 15-20 percig sütjük. Frissen kit?n? vendégváró sörkorcsolya.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 3679 kcal / 881 kJ.
Italajánlat: világos sör Pilseni típusú.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY