Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1205 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mirinda szelet

Hozzávalók (10 szelet)

a tésztához:
3 tojás, 3 ev?kanál porcukor
3 evôkanál finomliszt
1/3 csomag süt?por
1 evôkanál cukor nélküli
kakaópor, 0,5 dl olaj
a krémhez:
25 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
néhány csepp citromlé
a mázhoz:
4 dl narancs íz? Mirinda
1 csomag f?zni való vaníliás
pudingpor, 1 dl cukor
a díszítéshez:
2 narancs

      A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a süt?porral, a kakaóporral elvegyítjük, és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat belecsurgatjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. Közepes méret?, kb. 35x25 centis, magas falú tepsit süt?papírral kibélelünk ? az is jó, ha kivajazzuk, liszttel behintjük ? és a masszát belesimítjuk. Elômelegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 18-20 per-cig sütjük. A krémhez a túrót áttörjük. A porcukrot a puha margarinnal habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. A citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A kisült, kih?lt tésztára simítjuk, és h?t?szekrénybe tesszük. A mázhoz az üdít? felét, a pudingport és a cukrot összekeverjük. A maradék Mirindával együtt lábasba töltjük, és kevergetve s?r?re f?zzük. Megvárjuk, amíg langyosra h?l ? ezalatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük ?, végül a tortára kenjük. Tálalásig h?t?szekrénybe tesszük.


Elkészítési id?: 1 óra+ h?tés.
Egy adag: 466 kcal / 1948 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 6 puttonyos `96.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY