Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1235 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Palacsinta

A közepes iCook Duramic tapadásmentes serpenyőben szoktam készíteni, az indukciós tűzhely kis platniján, max teljesítményen, így nem kell sütés közben többlet zsíradék

Emlékszel a strandokon kapható olcsó-ízű palacsintára? Ami papírvékony, sosem látott tejet, elmaszatolnak rajta egy késhegynyi lekvárt, és be tudsz falni belőle tíz darabot is? Nos, igen... Ez nem az a nagymama-féle szívvel-lélekkel készült vastag palacsinta, amiből egy is sok. Az elmúlt időben sok "hagyományos" palacsintát sütöttem, de valójában én mindvégig erre az ízre vágytam... Most megosztom veletek is a "titkot"!

30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc

Hozzávalók / 5 adag

Elkészítés

  1. A tojást verjük habosra a cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Ha csomómentesre kevertük, tegyük hozzá a vizet, majd az olajat is. Rutinosak keverőgéppel lerövidíthetik a folyamatot.
  2. Az egynemű, híg masszából kevéske mennyiséget oszlassunk el a közepesen forró serpenyőben, majd a szokásos dobálós-pörgetős módszerrel brillírozva kápráztassuk el a körülöttünk gyülekezőket. Töltse meg mindenki azzal, amit szeret. Jó étvágyat!

Forrás: Copas receptjei iCook edényekre

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Egyéb
 Cukor1 evőkanál
 Liszt30 dkg
 Tojás1 db
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY