Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 231 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gesztenyével töltött pulykamell

Hozzávalók

60 dkg gesztenye
(tisztítva kb. 45 dkg), só
80 dkg pulykamellfilé
2 zsemle
25 dkg darált sertéshús, 2 tojás
1 csapott kiskanál ?rölt bors
fél kiskanál reszelt szerecsendió
1 csapott ev?kanál finomliszt
1 kiskanál paradicsompüré
a sütéshez és a fólia
megkenéséhez:
6 ev?kanál olaj
a párolt aszalt szilvához:
60 dkg kimagozott aszalt szilva
1 ev?kanál cukor
5 dkg vaj

      A gesztenyét megmossuk, megtörölgetjük, majd egy éles kiskéssel nyersen meghámozzuk, vagyis küls? kemény burkát lefejtjük. Ezután lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Csipetnyit megsózzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára f?zzük. Amikor kész, lesz?rjük, h?lni hagyjuk. Közben a pulykamellfilét lapjában elfelezzük, de nem vágjuk végig, hanem széthajtjuk. Így egy nagy, nyitott szeletet kapunk, ami még mindig túl vastag ahhoz, hogy megtölthessük, ezért az el?bbi m?veletet még egyszer megismételjük. Az így kapott nagy hússzeletet azután kisujjnyi vastagságú téglalappá verjük. Mindkét oldalát enyhén megsózzuk, majd megolajozott alufólia lapra fektetjük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk és a gesztenyével együtt ledaráljuk. A darált sertéshússal és a tojással összekeverjük. Egy csapott ev?kanál sóval ízesítjük, a borssal és a szerecsendióval f?szerezzük. Ezt a tölteléket egy csíkban a pulykamellre halmoz- zuk, és a fólia segítségével föltekerjük. Tepsibe fektetjük, 4 ev?kanál olajat aláöntünk, és el?melegített süt?ben, a közepesnél er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 45 percig sütjük. Amikor a pecsenye kész, a tepsiben összegy?lt levét lábasba töltjük, a liszttel simára keverjük, a paradicsompürével ízesítjük, kb. 2,5 deci vizet hoz-záöntünk, és kevergetve fölforraljuk. Ha túl s?r? lenne, még egy kevés vízzel hígítjuk. A töltött pulykamellet a fóliából kibontjuk, kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, és tálra rakjuk. Köretnek burgonyapürét és párolt aszalt szilvát kínálunk hozzá. A pecsenye levét külön mártásos csészében adjuk az asztalra. A párolt aszalt szilvához a gyümölcsöt lábasba tesszük, annyi vizet (vagy vörösbort) öntünk rá, amennyi ellepi, a cukorral ízesítjük, és lefödve, kis lángon kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Ezután lesz?rjük, ha kell, kimagvaljuk, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 735 kcal / 3073 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Villányi Kékfrankos Rosé `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY