Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 679 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Savanyú malacleves

Savanyú malaclevesHozzávalók

40 dkg kicsontozott, b?rös
malachús
1 közepes vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 csapott ev?kanál édes-nemes pirospaprika
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 babérlevél
1 mokkáskanál ?rölt köménymag
fél kiskanál ?rölt fekete bors
kb. 1 kiskanál só
1 húsleveskocka
15 dkg csiperke
15 dkg fagyasztott zöldborsó
2 dl tejföl
1 kiskanál liszt
néhány csepp citromlé vagy
tárkonyecet

      A malachúst kb. 1x1 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, a fokhagymával, a babérlevéllel, a köménymaggal és a borssal f?szerezzük, kicsit megsózzuk majd lefödve, rövid lében kb. 55 percig pároljuk. A már szinte teljesen puha húst egyliternyi vízzel fölöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót is. Lefödve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel és a citromlével simára keverjük, majd egy mer?kanálnyit a forró levesb?l belemerünk. Eldolgozzuk, a többi leveshez öntjük, majd 3-4 percig forraljuk, hogy kissé bes?r?södjön. Puha kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 448 kcal / 1873 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Soproni Tramini `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY