Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 459 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Báránygerinc rozmaringos zsemlében sütve

Hozzávalók

30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér)
1 vöröshagyma
7-8 ev?kanál olaj
1 kiskanál egész fekete bors
1,25 kg báránygerinc
10 dkg vaj
3 tojás
só, ?rölt bors
1 mokkáskanál pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring (1 csapott kiskanál szárított is lehet)
5-6 zsályalevél (fél kiskanál szárított is lehet)
1 kis csokor metél?hagyma
3 zsemle
1 ev?kanál mustár
2 ev?kanál zsemlemorzsa
a körethez:
40 dkg hosszúkás zöldbab

szódabikarbóna
1 kis fej pagodakarfiol (a brokkoli és a karfiol keresztezéséb?l született zöldség)
20 dkg ecetes céklasaláta
2 f?tt tojás
2 paradicsom
2 húsos kaliforniai paprika (csíkozott marinált paprika is lehet)
1 kis fej saláta
2 retek

      A vegyes zöldséget és a vöröshagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, az olajjal meg a borssal összekeverjük, tepsibe terítjük. A báránygerincet megmossuk, leszárogatjuk, hártyáját vékony pengéj? éles késsel lefejtjük. Utána a csontos húst keresztben kettéhasítjuk, hogy a tepsibe férjen. A vajat el?ször magában, majd a tojásokkal keverjük habosra. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával meg a finomra vágott zöldf?szerekkel f?szerezzük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a mustárral és a zsemlemorzsával együtt az el?z?ekhez adjuk. A zsemlés masszát körben a húsra tapasztjuk, majd el?melegített süt?ben, közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 20 percig sütjük. A zöldbabot megtisztítjuk és anélkül, hogy földarabolnánk, enyhén sós, szódabikarbónás vízben puhára f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, vizében a megtisztított pagodakarfiolt egészben megf?zzük. Ez ugyanannyi ideig tart, mint a karfiol esetében. A céklát hullámos pengéj? késsel kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A f?tt tojást lereszeljük. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket fél karikákra vágjuk. Következik a tálalás. A kih?lt húst a csontról ügyesen lefejtjük, majd ujjnyi vastagon fölszeleteljük. A puha pagodakarfiolt jól lecsöpögtetjük, s ha kih?lt, egy kerek tál közepére tesszük. A zsemleburokban sült húsokat körérakjuk úgy, hogy a szeletek közé egy-egy csík piros húsú paprikát is csúsztatunk. Ha van, zsályalevéllel díszíthetjük és már kész is az étel. A hozzáill? köret is kerek tálra kerül. A salátát leveleire bontva megmossuk, a tál közepére halmozzuk, és a zöldbab-szálakat nekitámasztjuk, úgy, hogy középen kissé kicsúcsosodjanak. A fölszeletelt retekkel koronázzuk, majd a céklával, a f?tt tojással és a paradicsommal ?bekerítjük?. (Akinek úgy esik kézre, kívülr?l - vagyis a paradicsommal kezdve - befelé haladva is összeállíthatja.)


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc + amíg a sült kih?l.
Egy adag: 807 kcal / 3374 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY