Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 995 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Bejgli gazdagon

Bejgli gazdagonHozzávalók (4 rúd)

a tésztához:
3 dkg éleszt?
0,5 dl tej
3 kiskanál kristálycukor
50-50 dkg finom- és rétesliszt
50 dkg margarin
50 dkg porcukor
6 tojássárgája
0,5 dl rum
2 ev?kanál tejföl
1 citrom reszelt héja
1 csapott ev?kanál só
a tészta nyújtásához:
kb. 15 dkg finomliszt
a töltelékekhez:
40-40 dkg darált dió és mák
40 dkg porcukor
24 dkg mazsola
2-3 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
kb. 1 dl rum
1-1,5 dl forralt, kih?tött tej
a tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg vaj
a tészta lekenéséhez:
4 tojássárgája

      A tésztához az éleszt?t langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az éleszt?vel, a tojássárgájával, a rummal, a tejföllel, a citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva egy éjszakára a h?t?be tesszük. A diótöltelékhez a diót a fele cukorral, a fele mazsolával, a reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készít-jük el, a különbség csak annyi, hogy rum helyett tej kerül bele. Mindkett?t letakarjuk, ugyancsak beh?tjük. (A mazsolát sütés el?tt 1-2 nappal áztassuk rumba, így még zamatosabb lesz. Csak annyit vegyünk ki bel?le, amennyi a máktöltelékbe kell, a többi a rummal együtt használható a diótöltelékhez.) Másnap a tésztát 4 egyenl? részre osztjuk, és meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 3 milliméter vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk. Kett?t mák-, kett?t pedig diótöltelékkel megkenünk, majd felcsavarjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. A négy rúd pontosan elfér a nagy tepsiben. Két tojássárgájával megkenjük, b? fél órán át pihentetjük. Ezután újból lekenjük a maradék két tojássárgájával. Villával megszurkáljuk, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1 órán át sütjük. Ha id?közben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Ez a mennyiség kb. 50-50 szelethez elegend?.


Elkészítési id?: 2 óra + pihentetés.
Egy adag: 377 kcal / 1576 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Szamorodni Édes `93.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY