Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 51 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kenyérpuding whiskey-krémmel

Kenyérpuding whiskey-krémmelHozzávalók (8 személyre)

25 dkg szikkadt fehér kenyér
(kaláccsal még finomabb)
4 dl tej, 4 tojás
15 dkg kristálycukor
2 ev?kanál narancslekvár
a forma kikenéséhez:
vaj, liszt
a krémhez:
15 dkg darabos narancslekvár
0,3 dl skót whisky

      A kenyeret lereszeljük vagy ledaráljuk. A tejet fölforraljuk, a morzsát beleszórjuk, és a t?zr?l levéve h?lni hagyjuk. A tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A morzsás masszát a narancslekvárral ízesítjük, a tojáshabbal lazítjuk, és kivajazott, kilisztezett, kb. 1,2 literes pudingformába töltjük (ennek hiányában egyszemélyes formákba is tehetjük). Vízzel félig telt tepsibe állítjuk, és el?melegített süt?ben, a közepesnél kicsit er?sebb lángon (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 40 percig sütjük, g?zöljük. Közben a narancslekvárt a whiskyvel megforrósítjuk. Tálaláskor a pudingot tányérra borítjuk, a mártással leöntjük. Melegen, hidegen egyaránt kit?n?.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 408 kcal / 1706 kJ.
Italajánlat: whisky.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY