Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1097 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Gyümölcsös zabkorpalepény

Hozzávalók

(20 szelethez)
50-50 dkg cseresznye és meggy (fagyasztott vagy diétás bef?tt is lehet)
25 dkg margarin
néhány csöpp vaníliásmesterséges folyékony édesít?szer (lásd külön recept)
2-3 ev?kanál mesterséges édesít?por
4 tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg zabkorpa
15 dkg Graham-liszt
1 kiskanál süt?por
1 kupica rum vagy néhány csöpp rumaroma
5 dkg kókuszreszelék

      A gyümölcsöt kimagozzuk, lecsöpögtetjük. Egy közepesnél nagyobb, peremes tepsit margarinnal kikenünk. A maradék margarint a vaníliás édesít?vel és az édesít?porral habosra keverjük, majd egyesével a tojásokat is beledolgozzuk, a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zabkorpát a liszttel és a süt?porral összekeverjük, majd a rummal együtt, kanalanként a tojásos-vajas masszába forgatjuk. A kikent tepsibe öntjük, a gyümölcsökkel megszórjuk. Tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, végül közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 188 kcal / 786 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY