Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1145 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Kossuth-kifli

Hozzávalók

a tésztához:
35 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 csomag süt?por
20 dkg vaj
1 citrom
3 tojássárgája
a töltelékhez:
3 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg dió
a tetejére:
1 tojás
néhány szem dió

      A lisztet a porcukorral és a süt?porral összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a citrom kifacsart levét, a három tojássárgáját, jól eldolgozzuk, és rövid ideig pihentetjük. A tésztát belisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, a lapot háromszög alakú darabokra vágjuk. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéket a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ?rölt diót. A tésztadarabokat megtöltjük, kiflikké sodorjuk, tetejüket tojással megkenjük, és tört dióval megszórjuk. El?melegített süt?ben közepes lánggal, kb. 15 perc alatt kisütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + a tészta pihentetése.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY