Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 257 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Libamell chilis babbal

Libamell chilis babbalHozzávalók

40 dkg tarkabab, 1 szép libamell (kb. 1,3 kg)
1 csapott ev?kanál só
2 közepes vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál paradicsompüré
kb. 1 liter víz, 1 csapott kiskanál chilipor
fél kiskanál ?rölt fekete bors
1-1 mokkáskanál ?rölt kakukkf? és origano
1 kiskanál porcukor
20 dkg fagyasztott kukorica
1 nagy, piros húsú paprika
1 ev?kanál finomliszt
1. A babot átválogatjuk, az összetört vagy lyukacsos szemeket (utóbbiakban kártev? húzódhat meg) kiszedjük bel?le. Ezután annyi hideg vizet öntünk rá, hogy jócskán ellepje és egy éjjelen át így áztatjuk. Másnap a tetejére feljött szemeket kidobjuk (ezek is rosszak), a többit lesz?rjük, leöblítjük. 2. A libamellet kicsontozzuk, b?rét több helyen beirdaljuk, húsát a sóval bedörzsöljük. Kb. 20 perc elteltével b?rös oldalával lefelé lábasban sütni kezdjük. Ha egy kis zsírja már kiolvadt, átfordítjuk, a másik felét is megpirítjuk, majd lecsöpögtetjük és félretesszük. Zsírjából csak 3-4 ev?kanálnyit hagyunk a lábasban ? a többit félretesszük ?, finomra vágott vöröshagymát kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk benne, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Fél percig együtt sütjük, majd a paradicsompürével együtt még 1 percig tovább pirítjuk. A vízzel fölöntjük, a babot és az el?sütött húst beletesszük. A chiliporral, a borssal, a kakukkf?vel és az origanóval f?szerezzük. Nagy lángon fölforraljuk, lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben az edényt többször megrázogatjuk, az ételt néhányszor megkeverjük, és elföv? levét mindig egy kevés vízzel pótoljuk, akkor jó, ha f?zés alatt végig ellepi. 3. Ha kész, a porcukorral ízesítjük, a fölengedett, lecsöpögtetett kukoricát, és a félcentis kockákra vágott paprikát hozzáadjuk, és még 5 percig f?zzük. 4. A húst kiemeljük bel?le, lecsöpögtetjük, vágódeszkára fektetjük és keresztben félbevágjuk; az így kapott fél melleket hosszában felszeleteljük. A babot megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk-f?szerezzük. Levét 1 deci vízzel simára keverjük, liszttel s?rítjük, és 2-3 percig forraljuk. Tá-laláskor a húst a forró babra fektetjük.


Elkészítési id?: 2 óra 3 a bab áztatása.
Egy adag: 825 kcal / 3449 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri Kékfrankos `97.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY