Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 424 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zöldséggel sült húscipó

Hozzávalók

3 szelet fehér kenyér
4-4 ev?kanál víz és tej
50 dkg darált sovány marhahús
25 dkg darált sovány sertés
4-5 újhagyma
4 kiskanál kapribogyó
1 nagy csokor kapor
2 ev?kanál mustárpor (porrá ?rölt mustármag)
3 ev?kanál reszelt citromhéj
só, ?rölt bors
1,25 dl zsíros natúr joghurt
4 burgonya
6 rövid szárú póréhagyma
4-6 közepes sárgarépa
3 ev?kanál olaj
1 dl víz (húsleves is lehet)

      A kenyérszeletek héját levágjuk, belsejüket tálba rakjuk, a vizet és a tejet ráöntjük. 5 perc múlva villával elmorzsoljuk. A kétféle darált húst, az apróra vágott szardellát, újhagymát és kapribogyót hozzáadjuk. A fölaprított kapor kétharmadával, a mustárporral és a citromhéjjal f?szerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a joghurtot is beledolgozzuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a burgonyát kb. félcentis karikákra, a pórét 3-4 darabra, a répát félbevágjuk, a nagyobbakat pedig negyedekbe. Mindezeket megsózzuk, megborsozzuk és egy 3-4 literes közepesen mély t?zálló tálba tesszük. A húsos masszából egy nagy gombócot formálunk, a zöldségek tetejére rakjuk. Az olajjal az egészet meglocsoljuk, a vizet aláöntjük, a maradék kaporral meghintjük. Alufóliával letakarjuk és el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 1 órát, majd a fóliát levéve még további 20-30 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kih?l, majd letakarva 1 napra h?t?szekrénybe tesszük.


Elkészítési id?: 2 óra (ebb?l csak kb. 30 perc a munka).
Egy adag: 730 kcal / 3052 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY