Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1308 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szapáry-torta

Hozzávalók

(16 szelethez)
a tésztához:
7 tojás
14 dkg cukor
14 dkg finomliszt
a forma kikenéséhez:
vaj
liszt
a krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 dl er?s feketekávé
a tetejére:
10-15 dkg sárgabaracklekvár

      A tésztához a tojássárgáját 5 deka cukorral jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot apránként beleszórjuk. A kétféle tojásos masszát óvatosan - nehogy a hab összetörjön - egymásba forgatjuk, közben a lisztet beleszitáljuk. Ebb?l a masszából 6 tortalapot sütünk, pontosan úgy, mint a dobostortánál. A krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a kávét is. A tortalapokat a kávékrémmel megkenjük, és egymásra illesztjük úgy, hogy a krémb?l az oldalára meg a tetejére is jusson, s?t, egy kevés maradjon is. Ezt a maradékot simacsöves habzsákba töltjük, és körkörösen a torta tetejére nyomjuk úgy, hogy 7-8 milliméternyi távolság legyen köztük. Ezt a hézagot simára kevert baracklekvárral töltjük ki. H?t?szekrényben 2-3 órát dermesztjük.


Elkészítési id?: 2 óra + h?tés.
Egy adag: 314 kcal / 1313 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY