Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 62 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Lilahagymakocsonya

Hozzávalók

40 dkg lilahagyma
5 dl félédes vörösbor
2 ev?kanál méz
só, ?rölt fehér bors
1 ágacska friss kakukkf?
2 ev?kanál olaj
2 csapott kiskanál zselatinpor
20 dkg brokkoli
a mártáshoz:
2 ev?kanál cukor
2 dl félédes vörösbor
1,5 dl tejszín
a forma kikenéséhez:
olaj
a díszítéshez:
20 dkg brokkolirózsa

      A hagymát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Fazékba szórjuk, a borral felöntjük, és közepes lángon 15 percig f?zzük. Közben a mézet belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott kakukkf?vel f?szerezzük. Miel?tt a hagyma teljesen megpuhulna, az olajat is hozzáadjuk. A zselatinport 3 ev?kanálnyi hideg vízben csomómentesre keverjük, és miel?tt a lángot elzárnánk, a forrásban lév? hagymára öntjük. Ha ismét forr, a t?zr?l lehúzzuk, néhány percig h?lni hagyjuk. Ezalatt egy ?zgerincformát kiolajozunk, a f?szeres-boros hagymát beleöntjük, és ha már teljesen kih?lt, h?t?szekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tálalás el?tt elkészítjük a mártást úgy, hogy legyen ideje langyosra h?lni: serpeny?ben a cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a bort beleöntjük, 5 percig forraljuk, majd a tejszínt folyamatosan kevergetve, apránként belecsorgatjuk. Egyet forralunk rajta, és kész is. Tálalás el?tt az ?zgerincformát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a hagymakocsonyát deszkára borítjuk, és forró vízbe mártott késsel vastagabb szeletekre vágjuk. Párolt brokkolirózsák társaságában, a mártással körülöntve kínáljuk. Dekoratív, látványos, könny? el?étel.


Elkészítési id?: 40 perc + dermesztés.
Egy adag: 300 kcal / 1255 kJ.
Italajánlat: félédes vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY