Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 196 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Barackos kacsa

Hozzávalók

1 konyhakész pecsenyekacsa
1 nagy üveg ?szibarackbef?tt
2 ev?kanál vaj
1 közepes vöröshagyma
1,5-2 dl száraz fehérbor
só, bors

      A kacsát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, és egy akkora lábasban, amibe éppen belefér, 1 ev?kanál vajon hirtelen mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk. A kacsát a lábasból kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A visszamaradt zsiradékhoz a maradék vajat hozzáadjuk, és a hagymát üvegesre sütjük rajta. A kacsát a lábasban megpirult hagymára visszatesszük, 1 deci száraz fehérborral meglocsoljuk, és kb. 45 perc alatt közepes lángon puhára sütjük-pároljuk. A kacsát kiemeljük, alufóliára rakjuk, és 15 percig szobah?mérsékleten pihentetjük. Ezalatt az ?szibarackot lecsöpögtetjük, és cikkekre vágjuk. A kacsa visszamaradt zsiradékát megforrósítjuk, az ?szibarackszeleteket beleszórjuk, egy kevés bort aláöntünk, és 1-2 percig a t?zön hagyjuk. F?zni nem szabad! Tálaláskor a kacsát tálra tesszük, és a párolt gyümölccsel körülrakva tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 900 kcal / 3765 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY