Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 482 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Héjában sült cékla tormás tejszínhabbal

Hozzávalók

4 közepes cékla
1,5 dl tejszín
2 ev?kanál ecetes torma

porcukor
a díszítéshez:
kapor
1 ev?kanál koriandermag (elhagyható)

      A céklát folyó víz alatt kis kefével alaposan megsikáljuk, leszárogatjuk, és egyenként alufóliába csomagoljuk. Tepsire rakjuk, és közepesnél nagyobb lánggal (200 ?C; légkeveréses süt?ben 185 ?C) kb. 1,5 órán át sütjük. Akkor jó, ha b?re ráncos és kissé megpirult, belseje pedig puha. Amíg a cékla sül, elkészítjük a tormás tejszínhabot: a jól leh?tött tejszínt kemény habbá verjük. Az ecetes torma levét kanállal kissé kinyomkodjuk, és a tormareszeléket a habba forgatjuk. Ha szükséges, gondolatnyi sóval, csipet porcukorral utánaízesítjük. A koriandermagot serpeny?ben annyira pirítjuk meg, hogy a szemek kissé kipattogjanak. A céklát az alufóliából kibontjuk, és elnegyedeljük úgy, hogy szétnyíljon, de alul a héja még ?megfogja?. Tányérokra helyezzük, a tormás habot a közepére halmozzuk, tetejét a felaprított kaporral és a koriandermaggal megszórjuk. A koriandermag el is hagyható, de akkor fölséges, egzotikus íz-illatélményt?l fosztjuk meg magunkat. El?ételnek, kímél? vacsorának is nagyszer?.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 962 kcal / 4019 kJ.
Italajánlat: száraz siller.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY