Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1213 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Müzlis püspökkenyér

Hozzávalók

(16 szelethez)
a tésztához:
10 dkg mazsolás-mogyorós müzli
2,5 dl tej
2 tojás
1 dl méz
1 dl olaj
20 dkg finomliszt
1 csomag süt?por
1 mokkáskanál só
fél-fél mokkáskanálnyi
?rölt fahéj
szegf?szeg
1 citrom reszelt héja
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
1 tábla tortabevonó csokoládé
maroknyi ropogós csokoládés müzli

      A müzlit 10 percre a tejbe áztatjuk. A tojásokat a mézzel habosra verjük. Az olajat belecsöpögtetjük. A lisztet a süt?porral összekeverjük és az olajos, tejes müzlimasszához forgatjuk. A sóval, a f?szerekkel és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kivajazott kerek vagy püspökkenyérformába töltjük és el?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 30-35 percig, pontosabban t?próbáig sütjük. Ha kih?lt, a formából kiborítjuk, és a tetejét meg az oldalát felolvasztott tortabevonóval bekenjük. Még melegen díszítésként ropogós müzlivel megszórjuk. Este megsüthetjük, reggel meleg tejjel vagy kakaóval kínáljuk. Alufóliába csomagolva tízórainak is jó, de akkor adjunk mellé egy almát.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.

Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY