Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 386 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Pityókás húsgolyócskák

Hozzávalók

20 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertéshús
1 kiskanál só
1-1 mokkáskanál morzsolt majoránna és kakukkf?
1 tojás
2 cl konyak
5 szem kimagozott olívabogyó apróra vágva
4 ev?kanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a díszítéshez:
csemegeuborka
marinált paprika
gyöngyhagyma

      A kétféle darált húst a f?szerekkel, a tojással, a konyakkal, az olívabogyóval és zsemlemorzsával alaposan összedolgozzuk. Bevizezett tenyérrel diónyi golyócskákat formázunk bel?le, és forró olajban szép barnára sütjük. T?zálló tálba szedjük, aminek az aljára egy nagy szelet kenyeret teszünk, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Ha a húsgolyók kih?ltek, fogvájóra szúrt csemegeuborka-karikával, egy csík paprikával és egy-egy apró gyöngyhagymával díszítjük. Kis tálkákban különféle mártásokat, tartárt, mustárt, ketchupot, tejszínes tormát kínálunk mellé.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 311 kcal / 1300 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY