Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1152 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Körte tésztatutajon

Körte tésztatutajonHozzávalók

45 dkg mélyh?tött leveles
vajastészta
10 dkg marcipánmassza
10 dkg dió
3 dkg porcukor
1 ev?kanál körtepálinka
(ez el is maradhat)
4 nagy érett körte
1 tojás
10 dkg narancslekvár
a tészta nyújtásához:
liszt

      A leveles vajastésztát szobah?mérsékleten hagyjuk felengedni. Közben a marcipánmasszát az apróra vágott dióval, a porcukorral és a körtepálinkával összemorzsoljuk. A tésztát belisztezett deszkán kb. 40x25 centis lappá nyújtjuk. A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szár rajtamaradjon. Ezután a gyümölcsöket hosszában elfelezzük, magházukat jó öblösen kivágjuk. Ezeket az üregeket a marcipános, diós masszával megtöltjük és a töltelékkel lefelé, egyenként a tésztára borítjuk, 4-6 centi távolságot hagyva köztük. A körték körül a tésztát éles késsel körbevágjuk úgy, hogy mindenütt 2-3 centis széle maradjon. A süteményeket süt?papírral bélelt tepsire fektetjük. A körtéket és a tésztaperemet felvert tojással megkenjük, de vigyázzunk, nehogy a szélén lecsurogjon, mert összeragasztja a vajastésztát és nem tud majd szép levelesre sülni. El?melegített süt?ben, közepes lángon (200 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) 20-30 percig sütjük. Közben a narancslekvárt megforrósítjuk és a frissen sült még forró körtékre kenjük. Langyosan tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 411 kcal / 1723 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 5 puttonyos `93.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY