Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1093 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Gyümölcsös kenyérpuding

Hozzávalók

10 dkg porcukor
kb. 1 kg piros nyári gyümölcs vegyesen (málna, eper, szeder, ribiszke, ami épp van)
8-9 vékony szelet szendvicskenyér

      A cukrot lábasban 1,25 deci vízzel 1-2 percig forraljuk, hogy feloldódjon. A gyümölcsöket megmossuk, ha kell, megtisztítjuk és földaraboljuk, majd a cukorszirupba szórjuk. Kis lángon felforraljuk, majd félrehúzva langyosra h?tjük. Ezalatt a gyümölcslevet enged, de nem esik túlzottan össze. Ezután lesz?rjük. Közben a kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - egyenként a cukros gyümölcsszirupba mártjuk, és egy kb. 1,2 literes pudingforma oldalát kibéleljük velük úgy, hogy a szeletek egy kissé fedjék egymást. A közepét ev?kanalanként megtöltjük a gyümölcskeverékkel. Egy kicsit meg is nyomkodjuk, hogy ne maradjon leveg?s, jobban összeálljon. Egy kevés sziruppal meglocsoljuk, a maradék kenyérszeletekkel lefedjük, sziruppal ezt is megöntözzük. Azonnal tálra boríthatjuk, de még jobb, ha egy éjjelen át h?t?szekrényben érleljük. Másnap éles késsel körbevágjuk, tálra borítjuk, és tetejét a maradék gyümölccsel megrakjuk, szirupjával megöntözzük. Néhány szem friss gyümölccsel is díszíthetjük.


Elkészítési id?: 30 perc + érlelés.
Egy adag: 345 kcal / 1443 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY