Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1271 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Ropogós epres tortácskák

Hozzávalók

(9 darabhoz)
6-8 dkg vaj
1 csomag 6 lapos réteslap
50 dkg lencse vagy sárgaborsó a sütéshez
a töltelékhez:
75 dkg eper
2-2 ev?kanál narancslé és narancslik?r
2-3 ev?kanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg zselatinpor
1,5 dl natúr joghurt
2,5 dl tejszín
a tetejére:
porcukor

      Egy muffinsüt? mélyedéseit vajjal kikenjük. A réteslapokat egymásra illesztjük, és egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Egy nagy lapot olvasztott vajjal meglocsolunk, és úgy hajtogatjuk a süt? mélyedéseibe, hogy kosárka formája legyen. A maradék tésztával ugyanígy járunk el; a kicsikb?l kett? kell egy kosárhoz. Ezután mindegyikbe egy minyonpapírt csúsztatunk, amibe lencsét vagy sárgaborsót töltünk. Ez azért kell, hogy a tészta sütés közben ne hólyagosodjon föl. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (200-220 °C; légkeveréses süt?ben 195 °C) 7-8 perc alatt megsütjük. Ha kih?ltek, tányérra emeljük, közepükb?l a minyonpapírt és a lencsét eltávolítjuk. A töltelékhez az epret kicsumázzuk, megmossuk. Egyharmadát a narancslével, a lik?rrel, a cukorral és a vaníliás cukorral turmixoljuk. A többi epret tálalásig beh?tjük. A zselatint a joghurtban addig melegítjük, míg fel nem olvad benne. Amikor már csak langyos, az eperpürébe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos epret kanalanként beledolgozzuk. Ezután csillagcsöves habzsákból vagy ev?kanállal a ropogós kosarakba töltjük. A maradék epret fölszeleteljük, és lazán a krémbe nyomkodjuk. Annyi id?re h?tjük be, amíg a krém megdermed, végül egy kevés porcukrot szórunk a tetejükre.


Elkészítési id?: 1 óra + dermesztés.
Egy adag: 253 kcal / 1058 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY