Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 216 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csirkemell kukoricával töltve

Hozzávalók

2 csirkemell
só, ?rölt bors
ételízesít? por
4 dkg vaj vagy margarin
20 dkg fagyasztott kukorica
3 tojás
fél csokor metél?hagyma
a sütéshez:
3-4 ev?kanál olaj

      A csirkemelleket kicsontozzuk, b?rüket lehúzzuk. Az így kapott négy filét lapjában bevágjuk, majd enyhén kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ételízesít?vel meghintjük és félretesszük. A vajon a kukoricát addig pároljuk, amíg leve el nem f? - de nehogy kiszárítsuk! -, majd a felvert tojásokat ráöntjük. Enyhén megsózzuk, kocsonyásodásig sütjük. A húsra halmozzuk, fölaprított metél?hagymával meghintjük. A húst fölhajtjuk, és húst?vel vagy fogvájóval rögzítjük. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, azután közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Idényben földarabolt paprikát meg paradicsomot is szórhatunk köré, s?t, még pikánsabb, ha a sütés félidejében 2-3 cikkekre vágott almát dobunk mellé. Ezek megsülve köretként szolgálhatnak a pecsenyéhez. Burgonyapüré mindenképpen jár hozzá. A töltött csirkemellet hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor majonézzel ízesített, kockákra vágott almát kínálunk hozzá, de franciasalátával is finom.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 352 kcal / 1472 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY