Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 627 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Karalábé-krémleves

Hozzávalók

1 kisebb vöröshagyma
3 karalábé (kb. 50 dkg) zöldjével együtt
4 dkg vaj
fél kiskanál cukor
0,5 liter zöldségleves (leveskockából is jó)
2,5 dl f?z?tejszín
só, ?rölt bors
fél citrom leve

      A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A karalábé zöldjét levágjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A gumót vékonyan meghámozzuk, nagylyukú almareszel?n lereszeljük. A vajat lábasban fölolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A karalábét beleszórjuk, üvegesre pároljuk (nem szabad megpirulnia!), majd a cukorral ízesítjük. A levest ráöntjük, és ha forr, kis lángra állítva, lefödve kb. 15 perc alatt puhára f?zzük. A t?zr?l lehúzzuk, s ha kissé kih?lt, turmixoljuk. A tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, borsozzuk és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor a tetejét a félretett karalábézölddel megszórjuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 270 kcal / 1130 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY