Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1186 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Margarétatorta

Hozzávalók

(kb. 10 szelethez)
a tésztához:
20 dkg margarin
12 dkg cukor
csipetnyi só
3 tojás
1 nagy citrom reszelt héja és leve
35 dkg rétesliszt
1 ev?kanál süt?por
1,5 dl joghurt
20 dkg mélyh?tött málna
a tetejére:
20 dkg porcukor
3 ev?kanál citromos joghurt
a bibéhez:
színes cukorkák
a forma kikenéséhez:
margarin
liszt

      A tésztához a puha margarint simára keverjük, majd a cukrot, a sót és a tojásokat is hozzáadva tovább keverjük addig, amíg könny? habos masszát kapunk. Ekkor a reszelt citromhéjat beleszórjuk, a levet (maximum 3 ev?kanálnyit) belecsorgatjuk. A süt?port a lisztbe forgatjuk, majd a joghurttal felváltva a masszába dolgozzuk. A mélyh?tött málnát amúgy fagyosan hozzáadjuk, majd a tésztát kivajazott, belisztezett, szirom alakú vagy ennek híján kerek tortaformába töltjük. El?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 55 percig sütjük. Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kih?l. Ha a torta kerek, akkor éles késsel körben szirmosra formáljuk. A tetejéhez a porcukrot és a citromos joghurtot s?r? masszává keverjük. Kiskanállal a szirmokra kenjük, közepére pedig színes cukorkákat ragasztunk bibének. Ha lehet, zöld szín? tálon kínáljuk, úgy különösen mutatós.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 459 kcal / 1919 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY