Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1248 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Piskótatekercs

Hozzávalók

(8 személyre)
a tésztához:
6 tojás
6 púpozott ev?kanál cukor
6 púpozott ev?kanál rétesliszt
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin

      A süt?t jó forróra el?melegítjük. Egy kb. 33x23 centis tepsit kivajazunk, majd süt?papírral precízen kibéleljük (a kivajazott tepsiben a papír nem fog elcsúszkálni). A tojások fehérjét tálba ütjük, és habver?vel (még jobb, ha a kézi robotgéppel) kemény habbá verjük. El?bb a cukrot, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. Ezután a lisztet óvatosan kevergetve beleforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy a habot összetörjük. Egyenletesen az el?készített tepsibe simítjuk, majd az el?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 5 percig sütjük úgy, hogy a süt? ajtaját résnyire kitámasztjuk. Ezután a lángot közepesre mérsékeljük, és már becsukott süt?ajtóval még 15 percig sütjük. Akkor jó, ha felemelkedett, aranysárgára sült, és a beleszúrt t?re már nem ragad ragacsos massza. Végül a tésztát kiterített tiszta, nedves konyharuhára borítjuk, tetejér?l a süt?papírt könnyedén lehúzzuk. A piskóta szárazabb széleit levágjuk, hogy könnyebb legyen felcsavarni. Ezután a képen látható módon még melegen fölhengergetjük, és pár percig így hagyjuk, hogy a tekercsformát meg?rizze. Rácsra tesszük úgy, hogy az illesztés kerüljön alulra, és h?lni hagyjuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 213 kcal / 891 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY