Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 36 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gyöngytyúkpástétom

Hozzávalók

v(10-12 szelethez)
1 konyhakész gyöngytyúk (kb. 1,1 kg-os)
70 dkg kicsontozott sertéstarja
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
5 ágacska kakukkf?
2 ev?kanál madeirabor
só, frissen ?rölt fekete bors
4 dkg szárított vargánya
10 dkg szárított paradicsom (olajban eltéve is lehet kapni)
10-10 dkg kimagozott fekete és zöld olajbogyó
20 dkg füstölt, f?tt császárszalonna
10 dkg feny?mag
1,5 dl s?r? tejszín
2 tojás
45 dkg kenyérszalonna
a tetejére:
50 dkg sertészsír
babérlevél
egész fekete bors

      A gyöngytyúk mellét és combjait a törzsr?l leválasztjuk. Kicsontozzuk, leb?rözzük. A mellfilét 2 centi vastag csíkokra vágjuk. A combok húsát a sertéstarjával és a zúzott fokhagymával kétszer ledaráljuk. A száráról lecsipkedett zöldf?szerekkel és a borral ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Letakarva néhány órára a h?t?szekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek. A gombát és a paradicsomot kb. 3-3 deci meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük, és fölszeleteljük. A kétféle olajbogyót durvára vágjuk. A szalonnát csíkokra metéljük, ropogósra sütjük, majd a feny?magot hozzáadva tovább pirítjuk. Sz?r?lapáttal kiszedjük, és jól lecsöpögtetjük. A húsos masszába kevergetve, kanalanként beledolgozzuk a tejszínt, majd a felvert tojásokat ugyanúgy, apránként hozzáadjuk. Amikor szép sima massza lett bel?le, az el?készített hozzávalókat is beleszórjuk. Egy kb. 2 literes ovális pástétomformát a 2 milliméter vastagra, lapjában fölszeletelt szalonnával kibélelünk, majd a húsos masszával megtöltjük. Letakarva, el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (kb. 200 °C) kb. 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kih?lni. A zsírt a pástétomra kenjük, babérlevéllel és fekete borssal díszítjük, végül h?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Mindig csak annyit vágunk fel bel?le a formában, amennyi biztosan elfogy. A többit a zsír remekül szigeteli, így a pástétom h?t?szekrényben akár 1 hétig is eláll.


Elkészítési id?: 2 óra + dermesztés.
Egy adag: 776 kcal / 3241 kJ.
Italajánlat: madeira bor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY