Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 70 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Metél?hagymás kecskesajt-felfújt

Hozzávalók

7 dkg vaj
4 tojás
10 dkg kecskesajt
3 dl tej
1 babérlevél
2 ev?kanál finomliszt
5 dkg reszelt parmezán

?rölt bors
1 kis csokor metél?hagyma

      Egy nagy, vagy négy kisebb pudingformát kivajazunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sajtot apróra vágjuk. A tej kétharmadát a babérlevéllel f?szerezve fölforraljuk, a maradék vajat beledobjuk. A többi tejet a liszttel simára keverjük, majd a forrásban lév?höz öntjük, és kevergetve 1-2 perc alatt bes?rítjük. A t?zr?l lehúzzuk. A kecskesajtot és a parmezán kétharmadát azonnal belekeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított metél?hagymával f?szerezzük. Utóbbit - ahogy a képen is látható - csokorba összefogva, ollóval is az ételbe apríthatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2 ev?kanálnyit a sajtos masszába keverünk bel?le, így lesz olyan lágy, hogy a többi habot az ?összetörés? veszélye nélkül beleforgathatjuk. A masszát a kikent formába töltjük, de nem kell nyomkodva elsimítani, nehogy elveszítse habkönny? állagát. A tetejét a félretett parmezánnal megszórjuk, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 35-40 percig sütjük (kis formákban kb. 25 perc alatt elkészül). Fontos, hogy ezalatt ne nyissuk ki a süt? ajtaját! Azon nyomban tálalni kell, mert hamar összeesik.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1620 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY