Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1448 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Sonkás burgonyasaláta

Hozzávalók

60-70 dkg közepes, lehet?leg egyforma nagyságú burgonya

3 lilahagyma
30-30 dkg ecetes céklasaláta és gépsonka
3 ev?kanál konzerv kapribogyó
4 kiskanál ételecet
1 mokkáskanál ?rölt bors
10-12 kiskanál finom olaj (például kukoricacsíra-olaj vagy olívaolaj)

      A burgonyát alapos mosás után héjában, enyhén sós vízben megf?zzük. Ezután lesz?rjük, h?lni hagyjuk, majd meghámozzuk és se nem túl vékony, se nem túl vastag karikákra vágjuk. Közben a lilahagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, gy?r?ire szedjük, és enyhén besózva félrerakjuk. A céklát lecsöpögtetve kis kockákra, a sonkát csinos kis hasábokra vágjuk. Négy tányéron a burgonyakarikákat szépen körberakjuk, a céklát a közepére, arra pedig a sonkát halmozzuk. Kapribogyóval - lehet a levével együtt - megszórjuk. Az ecetet kis tálkába töltjük, kiskanállal keverve a borsot hozzáadjuk. Kanalanként beledolgozzuk az olajat, azután beleforgatjuk a lilahagymát is. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, végül a salátára locsoljuk. Ropogós kétszersülttel és egy pohárka jól beh?tött világos sörrel kínáljuk.


Elkészítési id?: 15 perc + a burgonya f?zése.
Egy adag: 557 kcal / 2329 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY