Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 443 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kossuth-rostélyos

Hozzávalók

v(10 személyre)
10 szelet (egyenként 16 dkg-os) magashátszín szelet (rostélyos)
frissen ?rölt fekete bors

15 dkg sertészsír
2 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 édes, piros szín? paprika
1 ev?kanál csemege pirospaprika
2-3 érett paradicsom
10 nagy rózsaburgonya
50 dkg csiperke
5 dkg vaj

      A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy másik edényben forró zsíron a megtisztított, finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, a zúzott fokhagymát és a kicsumázott, cikkekre vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 3 deci vízzel felöntjük, és felforraljuk. Az egészet a rostélyosokra öntjük úgy, hogy a húst ellepje. Lefedve, gyöngyöz? forralással kb. 45-50 perc alatt puhára f?zzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és sós vízben megf?zzük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A gombát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon sóval, borssal ízesítve gombapépet készítünk bel?le. Ezzel a f?tt burgonyák ?alagútját? megtöltjük. Tálaláskor minden szelet rostélyosra egyet ráültetünk, és a finom lével leöntjük. Minden adag tetejébe nemzetiszín? zászlócskát t?zünk.


Egy adag: 645 kcal / 2670 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY