Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 270 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Narancsos csirkecomb

Hozzávalók

4 nagyobb csirkecomb
1 csomó húsleveshez való zöldség
só, néhány szem fekete bors
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál paradicsompüré
2 narancs leve
2 ev?kanál méz
5 dkg vaj
a héjában sült burgonyához:
4 közepes burgonya

néhány szál metél?hagyma
1 mokkáskanál mustár
3 dl tejföl
a salátához:
1 fej saláta
arasznyi darab kígyóuborka
1 narancs leve
fél mokkáskanál ?rölt bors
2-3 ev?kanál salátaolajolaj

      A csirkecombokat megmossuk, fazékba rakjuk és kb. 2 liter hideg vizet öntünk rá. Bezöldségeljük, megsózzuk, a borssal, a hámozatlan, de megmosott vöröshagymával, a fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük. Gyöngyöz? forralással kb. 1 órán át f?zzük, majd a húst óvatosan kiemeljük bel?le. Közben ?összedobjuk? a köretet. A burgonyát jól megmossuk, és egy sóval vastagon behintett tepsire rakjuk. Süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük. A salátát is elkészítjük. Ehhez a fejes salátát leveleire tépve megmossuk, leszárogatjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az uborkát hosszában elfelezzük, utána felszeleteljük. Az olajbogyókat félbevágjuk. Az így el?készített anyagokat tálba töltjük, a narancs levével meglocsoljuk, megborsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk. Az id?közben megpuhult csirkecombokat tepsire rakjuk. A narancsok levét kifacsarjuk, a mézzel meg az olvasztott vajjal összekeverjük, a húst meglocsoljuk vele. A burgonya helyére a süt?be toljuk és nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk. Tálaláskor minden tányérra egy-egy csirkecombot rakunk, és a salátát melléhalmozzuk, ahogyan a héjában sült burgonyát is, aminek a tetejét kereszt alakban bevágjuk, alul kissé megnyomjuk, így rózsaszer?en kinyílik, majd a fölaprított metél?hagymával meg a mustárral ízesített tejföllel meglocsoljuk. Ne feledjük, miel?tt az ételt tálalnák, a zöldséges húslevest is adjuk asztalra, amibe valamilyen f?tt tészta is kerülhet.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 819 kcal / 3424 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY