Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 928 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Szilvás felfújt

Hozzávalók

1 liter tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg zabpehely
70 dkg szilva
2 ev?kanál citromlé
6 ev?kanál méz
csipetnyi ?rölt fahéj
2 tojás
a tál kikenéséhez:
vaj (olaj)
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor

      A tejet fölforraljuk. A vajat, a vaníliás cukrot meg a zabpelyhet hozzáadjuk és folyamatosan kevergetve 5 percig f?zzük. A t?zr?l lehúzva lefödjük, és hagyjuk kih?lni. Közben a szilvákat kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Citromlével és 2 ev?kanál mézzel meglocsoljuk, ?rölt fahéjjal megszórjuk. A maradék mézet a tojások sárgájával együtt a tejes zabpehelybe keverjük, majd a tojások fehérjéb?l vert kemény habot is beleforgatjuk. A massza felét kivajazott t?zálló tálba simítjuk. A szilvát egyenletesen elosztjuk rajta, a levét is rálocsoljuk és a maradék masszával befedjük. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 700 kcal / 2926 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY