Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 656 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Palócleves

Hozzávalók

1 kg (kicsontozva kb. 50 dkg) birka- vagy báránylapocka, esetleg comb
1 nagyobb vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
1 csapott ev?kanál pirospaprika só
fél mokkáskanál ?rölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál cseresznyepaprika-krém
1 babérlevél
4 közepes burgonya
30 dkg zöldbab
2 dl tejföl
1 kiskanál liszt
fél citrom leve

      Kevés helyen kapni konyhakész birkát vagy bárányt, így a csontozással kezdjük a munkát. Utána a lapockát megmossuk, hártyáját meg inas részeit lefejtjük, és a húst körülbelül 1,5 centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát fölaprítjuk és bográcsban az olajon kevergetve megfuttatjuk. A húst rádobjuk, fehéredésig sütjük, majd a pirospaprikával megszórjuk. Egy kevés vízzel azonnal fölöntjük, megsózzuk és az ?rölt köménnyel, a zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel meg a babérlevéllel f?szerezzük. Lefödve, kis láng fölött puhára pároljuk. Ha közben zsírjára sül, levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, és mintha gulyáslevest készítenénk, kockákra vágjuk, majd a zöldbabbal együtt a húshoz adjuk. Annyi (körülbelül 8 deci) vizet öntünk rá, amennyi levest szeretnénk, azután puhára f?zzük. Amikor kész, utánaf?szerezzük, és a tejföllel simára kevert liszttel s?rítjük. 1-2 percig forraljuk, majd a citrom levével kissé pikánsra ízesítjük.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 654 kcal / 2736 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY