Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1508 1 2 ... 1633  Utolsó


Húsgombócok sörmártásban

Hozzávalók

60 dkg darált sertéshús
2 tojás
2 zsemle
kb. 1 kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál olaj
1 kg burgonya
a sörmártáshoz:
3 ev?kanál olaj
1 ev?kanál liszt
2,5 dl világos sör
só, ?rölt bors
?rölt gyömbér

      A húst tálban a tojásokkal összekeverjük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, az el?z?ekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával meg a zúzott fokhagymával f?szerezzük, jól összedolgozzuk. Csinos, közepes méret? gombócokat formálunk bel?le, és kiolajozott nagy tepsire rakosgatjuk. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, a húsgolyók közé szórjuk. A mártáshoz az olajon a lisztet megfuttatjuk, majd a sört ráöntjük, és kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. Közben kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés gyömbérporral f?szerezzük. Utána egyenletesen a húsos burgonyára öntjük - akkor jó, ha ezeket mindenhol bevonja -, és fóliával letakarjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 45 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és a sörmártásos húsgombócokat változatlan lánggal még 15 percig sütjük. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 834 kcal / 3487 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY