Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 508 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Cukkinis sonkabatyu

Hozzávalók

1 nagyobb hosszúkás cukkini
4 ev?kanál finom olaj
2 dundi újhagyma
só, ?rölt bors
1 mokkáskanál pirospaprika
néhány csepp Worcester-mártás
12 dkg kecskesajt
1 ev?kanál tej
16 vékony szelet füstölt sonka
1 mokkáskanál tárkonyecet
a tálaláshoz:
zöldsaláta (fejes saláta, tölgylevél saláta stb.)

      A cukkinit megmossuk, majd csinos kis hasábokra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával meg a Worcester-mártással ízesítjük. A hagyma zöld szárát levágjuk és félretesszük. A fejét finomra aprítjuk, a cukkinira szórjuk, még 2-3 percig pároljuk. A sajtot villával összetörjük, a tejjel összekeverjük. A sonkaszeleteket kiterítjük, a sajtos krémmel megkenjük, majd a párolt cukkinit egyenletesen ráhalmozzuk. Egyenként batyu formájúra hajtjuk, és az újhagyma leforrázott zöldjével összekötözzük, ahogyan a képen is látható. Salátával bélelt tálra rakva kínáljuk. Egy kevés olajjal és ecettel, esetleg néhány csepp citromlével is meglocsolhatjuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 324 kcal / 1355 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY