Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 845 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Cukkinicsónak

Hozzávalók

15 dkg szójagranulátum
2 kiskanál ételízesít? por
2 nagyobb (kb. 80 dkg) cukkini
fél citrom leve
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3+1 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál fölaprított bazsalikom
1 tojás
10 dkg ementáli sajt

      A szójagranulátumot 20-25 percre ételízesít?s vízbe áztatjuk. Közben a cukkinit jól megmossuk, leszárogatjuk, hosszában félbevágjuk. A belsejét karalábévájóval kivájjuk és fölaprítjuk. A ?cukkinicsónakokat? citromlével meglocsoljuk, nehogy állás közben megbarnuljanak. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd 3 ev?kanál olajon üvegesre sütjük. A kivájt cukkinibels?t a kinyomkodott szójagranulátummal együtt hozzáadjuk, majd a t?zr?l lehúzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és bazsalikommal f?szerezzük. A tojást beledolgozzuk, majd a ?rakományt? a cukkinik üregébe púpozzuk. A maradék olajjal kikent tepsibe vagy t?zálló tálba rakjuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15-20 percig sütjük. Ekkor a sajttal megszórjuk és változatlan lánggal még 8-10 percig sütjük, amíg szép, aranysárga színt nem kap.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 370 kcal / 1547 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY