Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 306 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Szalonnás gyöngytyúkragu

Hozzávalók

2 konyhakész gyöngytyúk (kb. 2 kg)
kis darabka friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
néhány szem fekete bors
15 dkg kolozsvári szalonna
8 dkg dió
kb. 8 dl sör

1 babérlevél
12-12 dkg laska- és csiperkegomba
a körethez:
40 dkg köles
4-5 dkg vaj
8 dl tej

      A gyöngytyúkot kettéhasítjuk, a combjait lecsapjuk és félretesszük. A mellét kicsontozzuk, közepes kockákra vágjuk (a hátából, a mellcsontból meg a szárnyból remek levest f?zhetünk). A rozmaringot a megtisztított fokhagymával meg a borssal mozsárban összetörjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk. A húskockákat meg a combokat hozzáadjuk, 1-2 percig tovább pirítjuk, majd rászórjuk a durvára vágott diót is. Jól elkeverjük, a fele sört ráöntjük, az összetört f?szereket hozzáadjuk, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt szinte teljesen puhára pároljuk. Akkor jó, ha zsírjára sül, vagyis ha még van alatta sör, akkor fed? nélkül addig hagyjuk a t?zön, míg a leve el nem f?. Ekkor kerül bele a megtisztított, közepes kockákra vágott gomba és rövid pirítás után a maradék sör. Az ételt lefödve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A köleskása hasonlóan készül, mint a párolt rizs: a kölest a vajon aranysárgára pirítjuk, majd a megforrósított tejet ráöntjük, megsózzuk. Lefödve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, majd a t?zr?l lehúzva még 10 percig duzzadni hagyjuk. Tálaláskor mindenki kap 1-1 combot, amit a húsos-gombás raguval leöntünk. A köleskását kínáljuk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 1011 kcal / 4226 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY