Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 319 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Vajas csirkemell sajttal töltött almával

Hozzávalók

4 szép nagy alma
1-2 ev?kanál ecet
6-8 dkg vaj
10 dkg natúr kukoricapehely 10 dkg darált dió
10 dkg reszelt sajt
1 tojás

?rölt fehér bors
4 kicsontozott fél csirkemell
2 ev?kanál liszt

      Az almákat meghámozzuk, majd tetejüket úgy egyharmadnyi magasságban levágjuk. Még szebb, ha cikcakk alakban vágjuk körbe, így virág (csillag) formájú lesz. Utána a belsejét karalábévájóval kifúrjuk. Az így el?készített gyümölcsöt forrásban lév? ecetes vízben 2-3 percig pároljuk, majd jól lecsöpögtetve kivajazott t?zálló tálba rakjuk. A kukoricapelyhet nejlonzacskóba töltjük, és sodrófával durvára törjük. A dióval meg a sajt kétharmadával összekeverjük, a tojást beledolgozzuk, kissé megsózzuk, csipetnyi fehér borssal f?szerezzük. Ha túl lágynak találnánk, egy kevés morzsát is keverhetünk bele. Ezt a masszát az almák üregébe púpozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 C?, légkeveréses süt?ben 160 C?) 5 percig sütjük. Közben a fél csirkemelleket megsózzuk, fehér borssal f?szerezzük, majd a lisztbe forgatjuk és a maradék felolvasztott vajon, közepes lángon oldalanként 3-3 percig sütjük. A töltött almával és mazsolás rizzsel tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 720 kcal / 3010 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY