Fényképek
Previous 1 1001 1 2 ... 1250 1500 1633  Last


Borsos pogácsa

Hozzávalók

35 dkg finomliszt
25 dkg tepert?
10 dkg zsír
1 tojás
25 dkg f?tt, áttört burgonya
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 csomag süt?por

szükség szerint tejföl
a tészta nyújtásához:
liszt
a tetejére:
tojás

      A tepert?t durvára daraboljuk. A lisztet a süt?porral elkeverjük, a zsírral elmorzsoljuk, a tepert?t, a tojást, az áttört burgonyát, csipetnyi sót, borsot és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 perces id?közönként belisztezett gyúródeszkán hatszor nyújtjuk és hajtogatjuk. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, kizsírozott tepsibe rakosgatjuk és a maradék borssal megszórjuk. El?melegített süt?ben, közepes h?mérsékleten megsütjük. Faluhelyen a zsírszalonna tepert?jét használják hozzá és a pogácsát kemencében sütik. Kedves háziasszonyok! Miel?tt legyintenek, hogy mi városon lakunk, gyorsan hozzáteszem: nem a kemencén múlik!


Elkészítési id?: 3 óra.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY