Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 944 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zöldséges rizsgombóc

Hozzávalók

30 dkg rizs

30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
2-3 ev?kanál olaj
1 kiskanál ételízesít? por
1 csokor petrezselyem
1 tojás
kb. 2 ev?kanál zsemlemorzsa
a bundázáshoz:
10 dkg liszt
2-3 tojás
12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
b?ven olaj

      A rizst dupla mennyiség?, enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk, majd h?lni hagyjuk. Közben a zöldségkeveréket az olajon megforrósítjuk, az ételízesít?t beleszórjuk, lefödve puhára pároljuk. Ha kih?lt, a rizzsel, a fölaprított petrezselyemmel, a tojással meg a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Akkor jó, ha nedves kézzel könnyen formálható és jól összeáll, ugyanis a következ? lépés, hogy diónyi gombócokat gömbölygetünk bel?le. Ezeket egyenként lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, végül b?, forró olajban 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges zsírt leitatjuk róla, végül majonézzel körülöntve kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 667 kcal / 2788 kJ.
Italajánlat: száraz asztali fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY