Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 305 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Szalonnás gyöngytyúkmell

Hozzávalók

2 gyöngytyúkmell (lehet csirkemell is)
12 dkg vékony szelet húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
4 dkg liszt
a tésztához:
14-15 dkg liszt
2 dl sör
2 tojás
2 ev?kanál olaj
1 csapott mokkáskanál só
a sütéshez:
olaj

      vMindkét gyöngytyúkmellet kicsontozzuk, b?rét lehúzzuk. A húst kétcentis kockákra, a szalonnát meg a hagymát hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végeikre hús kerüljön, majd lisztben meghempergetjük. A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával meg az olajjal simára keverjük, megsózzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A nyársakat ebbe a masszába mártjuk, majd b?, forró olajban megsütjük. Ha kész, jól lecsöpögtetjük, a hurkapálcákat óvatosan kihúzzuk bel?le, és a húst (ami közben egy tömbbé sült össze) ferdén fölszeleteljük. Köretnek párolt zöldségek illenek hozzá.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 716 kcal / 2993 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY