Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1280 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Sajttorta

Hozzávalók

(16 szelethez)
a tésztához:
10 dkg vaj
25 dkg finomliszt
3 tojás
késhegynyi só
a töltelékhez:
6 tojás
25 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (f?zni való)
késhegynyi só
75 dkg tehéntúró
a forma kikenéséhez:
vaj
a díszítéshez:
2 dkg lapocskákra vágott mandula

      A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és h?t?szekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az el?z? masszát (nem a túrót forgatjuk bele, mert nehezebben keveredik el). A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmér?j? tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha el?ször az alját szúrjuk ki a tésztából, és az oldalát ehhez tapasztjuk! A túrós tölteléket beleöntjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 75-80 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kih?l, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával. Azért hívják ezt a tulajdonképpen túrótortát sajttortának, mert vágásfelületének színe, állaga lágy sajthoz hasonló.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 307 kcal / 1284 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY