Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 294 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sajtos csirke

Hozzávalók

8 csirke-fels?comb (esetleg kb. 60 dkg csirkemellfilé)
1 ev?kanál liszt
1 kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 csapott mokkáskanál pirospaprika
1 nagy vöröshagyma
2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
4 ev?kanál olaj
10 dkg reszelt trappista sajt

      A csirke-fels?combot megmossuk, leszárogatjuk, esetleg a b?rét is lefejthetjük. Ha mellb?l készítjük, akkor a húst rostjaira mer?legesen, ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Utána t?zálló tálba rakosgatjuk. A lisztet a sóval, a borssal meg a pirospaprikával összekeverjük, a húsra hintjük. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és gy?r?ire szedve az el?z?ek tetejére szórjuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük, egyenletesen a hagymás-lisztes csirkére kenjük. Lefedjük (alufólia is jó rá), majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 40 percig sütjük. Ekkor a reszelt sajttal megszórjuk, és immár fed? nélkül még 10 percre a süt?be visszatoljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 609 kcal / 2546 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY