Sörben fürd? fánk
Hozzávalók
(kb. 35 darab)
50 dkg liszt
2,5 dl tej, 5 dkg cukor
3 dkg éleszt?
5 dkg vaj, 2 tojás
1 kiskanál reszelt citromhéj
a sütéshez:
olaj
a fürdéshez:
30 dkg porcukor
2,5 dl világos sör
A lisztet egy mély tálba szórjuk. A közepébe kis mélyedést nyomunk, a langyos tejet, a cukrot beleszórjuk, és az éleszt?t rámorzsoljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd a vajat, a reszelt citromhéjat, a tojásokat hozzáadjuk és bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel 2 centi átmér?j? golyócskákat formálunk. Ezeket forró olajban aranysárgára sütjük, kiemelve lecsöpögtetjük és még forrón megfürdetjük a porcukorral elkevert sörben.
Elkészítési id?: 30 perc + kelesztés.
Egy adag: 123 kcal / 515 kJ.
Italajánlat: ugyanolyan sör, amiben fürdött a fánk.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|