Képregények
Previous 1 1030 1 2 ... 1250 1500 1633  Last


Cukrozott narancshéj

Hozzávalók

      Az elfogyasztott narancsok héját nem dobjuk ki, hanem ujjnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízbe áztatjuk. Több napig gy?jtögethetjük így, de legalább 1 hétig áznia kell. A vizet naponta váltani kell rajta! Ha egy nagyobb mennyiség összegy?lt, megmérjük, és ugyanolyan súlyú cukorból s?r? szirupot f?zünk annyi vízben, hogy a cukor föl tudjon olvadni. A narancshéjat beletesszük, 15 percig forraljuk, majd lesz?rjük, és hagyjuk kih?lni. Ezután a f?zést még kétszer megismételjük. A narancshéjakat cukorral beszórt zsírpapírra fektetve "zörg?sre" szárítjuk. Zacskóban, üvegben tároljuk. Cukrozott narancshéj nélkül elképzelhetetlen a gyümölcskenyér, és számos más sütemény illatos ízesít?je is lehet.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY