|
|
F?szeres vöröskáposzta
Hozzávalók
80 dkg vöröskáposzta 2 alma 2 ev?kanál vörösborecet só, ?rölt bors késhegynyi ?rölt fahéj 1 babérlevél 2 szem szegf?szeg 2 narancs 1 citrom 2 ev?kanál cukor 1 ev?kanál libazsír vagy 2 ev?kanál olaj 1 közepes vöröshagyma
A káposztát legyaluljuk, az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Mély tálban a borecetet, sóval, borssal és a f?szerekkel ízesítjük, majd a narancsok és a citrom levét belefacsarjuk. Az almás káposztát beleforgatjuk, és egy éjszakán át érlel?dni hagyjuk. Másnap a cukrot a zsiradékon kevergetve karamellizáljuk, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A káposzta lesz?rt páclevével felengedjük, majd az almás káposztát rádobjuk, és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Ha kell, után ízesítjük.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 210 kcal / 920 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|