Mandulás polentatorta
Hozzávalók
(8-10 szelethez)
1 mokkáskanál sáfrány
vagy sáfrányos szeklice
22,5 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
4 tojás, 1 ev?kanál
mandulaaroma vagy
mandulalik?r
12 dkg kukoricaliszt
10 dkg szeletelt,
pirított mandula vagy
mandulaforgács
fél zacskó süt?por
a tetejére:
porcukor
A süt?t 180 oC-ra (légkeveréses süt?t 165 oC) el?melegítjük. Egy kb. 24 centi átmér?j? tortaformát süt?papírral kibélelünk. A sáfrányt egy ev?kanál meleg vízbe áztatjuk. Az összes hozzávalót mély tálba tesszük, és robotgéppel vagy fakanállal kikeverjük, közben a sáfrányos vizet is beledolgozzuk. A masszát a formába öntjük, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Fél órán át a formában hagyjuk h?lni, majd a süt?papír segítségével kiemeljük. Porcukorral gazdagon megszórva, tortasze-r?en szeletelve tálaljuk. Vaníliasodót, langyos barack- vagy áfonyalekvárt kínálhatunk mellé.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + h?lés.
Egy adag: 492 kcal / 2057 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji szamorodni édes `96.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|