Tejszínes túrószelet
Hozzávalók
(16 szelethez)
félujjnyi vékony,
téglalap alakú
piskótalap
(2 tojásból,
2 ev?kanál
cukorból,
2 ev?kanál
lisztb?l
otthon sütött,
vagy készen
vásárolt piskóta,
amelyb?l félujjnyi
vastag lapot levá-
gok, s a maradékot
alufóliába csomagolva
a mélyh?t?ben tárolom)
a töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
1 dl kefir, 2 dl tejszín
1 dl tej
3 ev?kanál zselatinpor
a tetejére:
tetszés szerinti gyümölcs
(bef?tt is lehet)
tejszínhab
El?készítése: a tehéntúrót áttöröm, és a cukorral, sóval, citromhéjjal meg a kefirrel simára keverem. Félreteszem. A tejszínb?l kemény habot verek, s ezt óvatosan bele-forgatom a túrós keverékbe. A piskótalappal egy megfelel? méret? tepsit kibélelek.
Elkészítése: A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg az folyósra nem oldódik. Ha langyosra h?lt, beleforgatom a krémbe. Ezt egyenletesen rákenem a tésztára, a tetejét kirakom a gyümölccsel, és a h?t?szekrényben szilárdulásig h?töm. Tálalás el?tt a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel vagy tejszínhab-
bal díszítem, majd kockákra vágom.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 200 kcal / 840 kJ.
Italajánlat: édes fehérborTokaji hárslevel? kései szüretelés? 2000.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|