|
|
Túródesszert nádmelasszal
Hozzávalók
(6 személyre)
2 l aludttej 5 dkg barna cukor (kandiscukor, vagy Ázsia-boltokban kapható nádmelasz) a tepsi kikenéséhez: vaj
Az aludttejet felforraljuk, majd hagyjuk kih?lni. Egy muszlin- vagy gézlapon fél napon vagy egy éjszakán át hideg helyen kicsöpögtetjük. Az így kapott túrót 18-20 centi hosszú rúddá formázzuk, és 6 szeletre vágjuk.
A szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, a barna cukorral megszórjuk, és 200 oC-ra el?melegített süt?ben addig forrósítjuk, amíg a cukor
rákaramellizálódik. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési id?: 30 perc + csöpögtetés.
Egy adag: 274 kcal / 1145 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|